måndag 28 januari 2008

Har unga orimliga krav på sitt boende?

DN:s ledarsida den 28/1-08 hävdar att svenskar har orimliga krav på boendestandard och att detta hindrar många unga från att ta sig in på bostadsmarknaden.

"Sveriges lägstanivå för boendestandard ligger orimligt högt. Om man bestämmer sig för att det ska finnas kök och badrum i varje ny lägenhet som byggs, ja, då bestämmer man sig också för att unga människor inte ska kunna bo riktigt billigt under en period i livet då de kanske hellre lägger pengarna på något annat. Det här är ett symtom på ett tänkande som omfattar hela samhället, unga ska ha rätt till hela paketet från början: fast anställning, hög ingångslön och fullvärdig lägenhet med minst ett rum per person - annars är man trångbodd."

Är ett rum per person, kök och badrum verkligen orimligt högt ställda krav? Jag kan bara konstatera att jag uppenbarligen lever i ett annat värdemässigt sekel än DN:s ledarskribent.

I övrigt har satirbloggen Badlandshyena några roliga och träffande blogginlägg i samma ämne, dvs DN:s bisarra syn på bostadsmarknaden:

Bygg billigt i betong
Frihet är att betala mer

Inga kommentarer: